Leírás
Hogyan készíthetünk fenséges lakomát a legegyszerűbb, könnyen beszerezhető, mindenki számára megfizethető alapanyagokból?
Gennaro Contaldótól igazán hiteles és inspiráló ötleteket kaphatunk, hiszen gyerekkora óta ismeri a "cucina povera", azaz a szegények konyhája ételeit, amelyek a mai napig a tradicionális olasz konyha alapját képezik.
Az egyszerűség olasz varázsa a minőségi, jól megválasztott, egészséges alapanyagokban és az ízpárosításokban rejlik. Az olasz háziasszonyok páratlan kreativitását dicséri, hogy ez az irányzat éppen a legszűkösebb időkben született meg, amikor a szezonális alapanyagok használata magától értetődő volt, csakúgy, mint a maradékok ötletes felhasználása.
A közel 90 autentikus itáliai recept közül a ribollita, azaz a toszkán bableves, a nápolyi burgonyatorta, a pizza fritta vagy a padlizsános sült tészta, valamint a mini ricottafánk bizonyára sokak kedvence lesz.
"Jól bevált, klasszikus fogások maradékmentéshez"
Jamie Oliver
A TV Paprika ajánlásával
Vélemények
Paraméterek
Cím | Gennaro konyhája |
Szerző | Gennaro Contaldo |
Kiadó | HVG Könyvek |
Oldalak száma | 192 |
Megjelenés | 2024. május 22. |
Kötés | Keménytáblás |
ISBN | 9789635654284 |
Méret | 246 mm x 194 mm x 30 mm |