Leírás
Zsálya, bor, csirkehús, vaj és liszt. A csirkés marsala összetevői. Azonban mégsem szakácskönyvet tart kezében az olvasó. A hozzávalók hálózata is mindennapjaink meghatározó része, akárcsak a Facebook vagy a terrorista szervezetek. Barabási Albert-László mára klasszikussá vált könyvének javított kiadásában tíz referenciahálózaton keresztül ismerhetjük meg a hálózatok világát. Olyan bonyolult hálózatokat tanulmányozhatunk behatóan, mint például az internet, a mobiltelefon-hívások, a tudományos együttműködés vagy az emberi betegségek hálózata.
A kötet a felhalmozott tudásanyaga alapján tankönyv, ám sodró lendülete és közérthetősége miatt mindenki számára élvezettel forgatható, aki kicsit is mélyebben érdeklődik a téma iránt. Barabási Albert-László világhírű hálózatkutatónak és fizikusnak, a CEU, a Northeastern Egyetem és a Harvard professzorának könyve forradalmasította a hálózattudományt.
Vélemények
Paraméterek
Cím | A hálózatok tudománya |
Szerző | Barabási Albert László |
Kiadó | Open Books |
Oldalak száma | 446 |
Megjelenés | 2024. augusztus 28. |
Kötés | Keménytáblás |
ISBN | 9789635720248 |
Méret | 270 mm x 210 mm x 30 mm |